............... .........για την Ευρώπη, τον Άνθρωπο, την παιδεία, τον πολιτισμό, την ευρωπαϊκή πολιτική ...Σελίδες της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα"

Ευρώπη των 28 κρατών - μελών

~


...................................................."Η συμφιλίωση των πολιτισμών περνά μέσα από την οικουμενικότητα της Παιδείας"

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ // Translate

Τελευταίες Ειδήσεις

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Το Εθνικό Αρχαιολογικό αποχαιρετά το 2016 με εκδηλώσεις

etniko-arxaiologiko-mouseio.jpg

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Το 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο γιόρτασε τα 150 χρόνια από την ίδρυσή του | EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αποχαιρετά το 2016, επετειακό έτος για τα 150 χρόνια του. Οι εκδηλώσεις, που απευθύνονται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, περιλαμβάνουν περιηγήσεις στις εκθέσεις του, συναυλίες, αλλά και εργαστήρια μουσικής και ζωγραφικής.
Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουμε το μουσείο και ταυτόχρονα να μοιραστούμε τη χαρά των ημερών, με νότες και χρώματα, αλλά και γνώσεις.
Ειδικότερα το πρόγραμμα του Μουσείου περιλαμβάνει τα εξής:
• Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, ώρα 12.00: Περιηγήσεις στην περιοδική έκθεση «Οδύσσειες»
Με τη βοήθεια των αρχαιολόγων και των επιμελητών της έκθεσης θα ταξιδέψουμε στις θάλασσες της Μεσογείου, αναζητώντας το κοινό αποτύπωμα του ανθρώπου στους αιώνες και τους πολιτισμούς, μέσα από ιστορίες ανθρώπινες και ηρωικές, προσωπικές και συλλογικές Οδύσσειες. Για συμμετοχή στην περιήγηση είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση στις Πληροφορίες.
• Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου, ώρα 14.00: Συναυλία στην Αίθουσα του Βωμού
Είναι μια συναυλία για την υποδοχή του νέου έτους, στην οποία θα ερμηνευτούν έργα των Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Φραντς Σούμπερτ, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Ελευθέριου Καλκάνη, Παναγιώτη Καρούσου και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Σολίστ: Βανέσσα Καλκάνη, σοπράνο, Βασίλης Ασημακόπουλος, μπάσος. Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης, συνθέτης, αρχιμουσικός. Συμμετέχουν οι μουσικοί του Ωδείου Μάνδρας «Ε. Καλκάνης». Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου του μουσείου.
• Τρίτη, 3 Ιανουαρίου, ώρα 11.00 και 13.00: «Μουσική ξενάγηση»
Η εκδήλωση απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά άνω των 9 ετών. Ο μουσικός ερευνητής δρ Νίκος Ξανθούλης, θα παρουσιάσει σε μικρούς και μεγάλους εκθέματα του μουσείου, που μας αποκαλύπτουν πτυχές του κόσμου της αρχαίας ελληνικής μουσικής και θα ζωντανέψει με τη συνοδεία αρχαίας λύρας, ήχους και ύμνους που κάποτε μπορεί να είχαν ακουστεί δίπλα στα αρχαία έργα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891.
• Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, 13.30-15.30: «Αντλώντας έμπνευση από το μουσείο»: ζωγραφίζουμε με τους καλλιτέχνες.
Η δράση με τον εικαστικό Δημήτρη Σαρασίτη, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, φιλοξενείται στο Καφέ με έργα εμπνευσμένα από τα εκθέματα, αλλά και από το κτίριο του Μουσείου.
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης σας προσκαλούν για ένα συμμετοχικό εργαστήρι ζωγραφικής στις αίθουσες των γλυπτών. Εμπνευστείτε από τα αρχαία έργα τέχνης και μάθετε τα μυστικά της δημιουργίας με την καθοδήγηση των σύγχρονων εικαστικών.
Τα υλικά σχεδίασης θα είναι διαθέσιμα από το μουσείο, αλλά μπορείτε να φέρετε το δικό σας μπλοκ ζωγραφικής και μολύβι. Η διάρκεια της συμμετοχής είναι ελεύθερη στο διάστημα του δίωρου που θα διεξάγεται η δράση. Η πρώτη μισή ώρα περιλαμβάνει περιήγηση στην εικαστική έκθεση στο Καφέ του Μουσείου.
• Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου, ώρα 11.00-13.00: «Μουσικό εργαστήρι ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΣΜΑΤΑ».
Το πρόγραμμα αφορά παιδιά 9-13 ετών και τους δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα και μελωδίες και να δοκιμάσουν τις μουσικές τους ικανότητες.
Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα μικρό μουσικό σύνολο και θα ερμηνεύσουν «αρχαίων άσματα», τα τραγούδια των αρχαίων, σε μια συναυλία-έκπληξη για τους υπόλοιπους επισκέπτες του μουσείου. Μουσική εκγύμναση: Δρ Νίκος Ξανθούλης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 2132144891.
______________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρυμμένοι αρχαίοι θησαυροί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου